Parfait de cocos cu visine

1 comentarii
 
Iubesc inghetata si parfait-urile. De orice fel, dar parfaitul asta de cocos cu visine e cel mai bun!!! 😀
E fin si cremos…si e grozav in combinatie cu orice!

Ingrediente:

Pentru parfait:
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte de cocos
  • 40 ml lichior de cocos
  • 300 ml smantana pentru frisca
Pentru sosul de visine:
  • 500 g visine
  • 40 ml visinata
  • 150 ml vin alb
  • 20 ml vin de Porto alb (sau tot vin alb)
  • 80 g zahar
  • 1 baton de scortisoara sau 1 lingurita rasa scortisoara pudra

 

Mod de preparare:

Galbenusurile se bat in bain-marie cu zaharul pana se spumeaza; se inglobeaza treptat laptele de cocos si se bate cu telul pana se formeaza o crema groasa. Timp de cca. 8 minute. Se lasa apoi sa se raceasca, amestecand des. Se inglobeaza lichiorul de cocos si frisca batuta. Compozitia se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu folie transparenta. Se niveleaza si se lasa la congelator minim 3 ore sau peste noapte.

Se spala visinele, se golesc de samburi si se lasa sa se marineze in visinata cca. 30 de minute.
Se fierbe un sirop din vinul alb, vinul dulce, zaharul si scortisoara timp de aproximativ 10 minute. Se adauga visinele cu tot cu zeama si se lasa sa fiarba la foc iute cca. 5 minute.

Parfaitul se scoate din congelator. Se lasa sa se decongeleze 15 minute. Se rastoarna pe un platou si se desprinde folia:

Se taie felii si se serveste cu siropul de visine:

 

E fooarte bun! Sper sa il incercati cat de curand 😀

 

Pozele vechi 🙂

 

 

P.S. In loc de visine proaspete puteti folosi compot de visine, caz in care nu mai e nevoie sa le lasati la marinat in visinata atat de mult…doar 5 minute 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.