Vulcan de cartofi cu lava de carne si eruptie de cascaval

3 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17029″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Dragilor, nu cred ca ati vazut un „vulcan” mai apetisant ca asta!!! 😀 E un vulcan de cartofi cu lava de carne si eruptie de cascaval, exact pe gustul vostru!!! E tare haios si il puteti face impreuna cu cei mici. Distractie placuta!!!!!!!
Ingrediente:
Pentru piureul de cartofi:
– 500 g. cartofi
– sare dupa gust
– 1, 2 frunze de dafin (optional)
– 2 linguri mari cu unt
– 3, 4 linguri lapte fierbinte
Pentru „lava” de carne:
– 300  g. carne tocata, amestec de porc si vita
– 2, 3 linguri ulei
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– 1 rosie mare
– 1 pahar de vin alb
– oregano, sare, piper
– 2 oua mici, fierte (optional)
Pentru „eruptia” de cascaval:
– cascaval felii

Mod de preparare:

Prima data se prepara piureul: se pun cartofii la fiert in apa rece, cu sare dupa gust; se adauga frunzele de dafin. Dupa ce au fiert, se paseaza si se amesteca cu untul. La final, se toarna laptele fierbinte si se amesteca totul foarte bine. Se lasa deoparte.

Se prepara apoi carnea, punand intr-o tigaie uleiul, ceapa si usturoiul, tocate marunt; se lasa la calit cca. 1 minut, apoi se adauga carnea tocata. Se lasa sa se prajeasca putin, apoi se adauga rosia tocata si paharul de vin. Se pun condimentele si se mai lasa inca 5 minute, dupa care se ia de pe foc. Daca vreti, puteti lasa compozitia asa cum este, sau puteti adauga cele 2 oua taiate marunt. Amestecati compozitia bine de tot!!!

Vulcanii: se umezesc si se tapeteaza cu folie alimentara transparenta (puteti taia si o punga) cateva forme alungite (chiar si pahare). Se „imbraca” formele cu un strat de piure de cartofi, iar interiorul se umple cu compozitia de carne. Se „inchid” vulcanii cu inca un strat de piure si se lasa cateva minute sa se aseze compozitia. La final, li se pune cate o farfurie drept capac si se rastoarna cu o miscare sigura; se indeparteaza folia. Deasupra fiecarui vulcan se pune cate o felie de cascaval, nu foarte subtire. Se coc, la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 10 minute sau pana cand vedem ca s-a topit cascavalul deasupra.

Eu i-am copt acum direct pe hartia de copt, dar i-am mutat cam greu pe platou, fiind fierbinti. Cred ca prima varianta, cea in care sunt copti direct pe farfurie e mai buna. Unde-i puneti, acolo raman :))

E o surpriza nemaipomenita si gustoasa!!!

[shashin type=”photo” id=”17030,17031″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

S-aveti pofta 🙂

[shashin type=”photo” id=”17032,17033″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Pozele vechi, pas cu pas:

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

 

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Reteta tradusa de Sup3rba

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Ramona Klara 24 februarie 2013 - 20:52

a fost delicios!

Raspunde
christine 18 iunie 2010 - 07:32

In fiecare zi ma uit pe blogul tau la aceste retete minunate,as vrea sa le fac pe toate intr-o zi, dar incet incet experimentez.Sunt miunati acesti vulcani,mi-au iesit intocmai k in poze si ffff gustosi. Te pup din Grecia!

Raspunde
cremona 16 ianuarie 2010 - 17:30

buna.nu cred ca am avut ocazia sa-ti multumesc pentru multitudinea de retete pe care le impartasesti cu noi.in urma cu ceva timp am reusit sa gasesc si blogul tau care este unul dintre preferatele mele.se pare ca esti o bucatareasa desavarsita si te felicit.printre alte retete descoperite la tine,am reusit sa fac acesti VULCANI care au iesit demential de frumosi si gustosi.pupici si spor la bucatarit.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.