Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Ruladele de carne sunt, in general, foarte aspectuoase si gustoase, iar cea de fata nu face exceptie! E cea mai buna rulada de carne tocata pe care am incercat-o ūüėõ
Se face mult mai usor decat o rulada “clasica”¬†si e¬†foarte gustoasa si fierbinte, si rece!!! Rece,¬†o veti putea felia mai usor…dar asta nu conteaza asa mult :))

 

Ingrediente:

Rulada:

Р500 g carne de porc tocata sau amestec (o portie compozitie de chiftele)

– 2 cartofi fierti si razuiti in loc de paine sau chiar 2 linguri mari piure de cartofi, rece

– 2, 3 catei de usturoi trecuti prin presa

– 2 oua mici

– sare, piper, dupa gust

– patrunjel tocat (optional)

 

Umplutura:

– ardei gras: rosu, galben, verde

– 150-200 g branza Feta sau telemea

– 2-3 oua fierte

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se amesteca bine toate ingredientele de la rulada. Se intinde o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara transparenta pe masa de lucru si se unge cu ulei (puteti folosi si-o foaie de hartie de copt, usor umezita); se rastoarna compozitia de chiftele peste folie si se face un dreptunghi. Se pun ardeii taiati in bucatele mici, branza Feta taiata cubulete sau sfaramata cu degetele si ouale fierte, date pe razatoare; cu ajutorul foliei rulati apoi rulada, tragand folia pe masura ce o rulati. Ungeti-va mainile cu ulei, pentru ca rulada sa nu vi se prinda de degete. Daca se rupe, nu va stresati, aranjati-o cu mainile. Dupa ce e coapta, nu se va observa lucrul asta.

Se pune rulada intr-o forma termorezistenta, pe care nu o ungeti cu nimic; carnea va lasa destula grasime si suc!  O puteti chiar lasa sa pice in tava cu ajutorul foliei (folia se scoate, nu se lasa la copt). Rulada se lasa la copt cca. 1 ora si 10 minute sau pana se rumeneste frumos :)

A fost delicioasa!!!!!

Aici aveti pozele vechi :)

Dupa cum vedeti, puteti sa injumatatiti compozitia inca de la inceput si sa faceti doua dreptunghiuri mai mici, pe care sa le rulati (prima poza, de mai jos) sau puteti sa rulati toata compozitia (a doua poza) si apoi sa o puneti in tava (aveti nevoie de o tava mai lunga). Eu am taiat-o pe jumatate si am pus bucatile, una langa alta, intr-o forma mai mica:

Foarte buna!!!

 

Reteta preluata de la Paradis

Tags:
  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Angi draga, te pup pentru marturisirea de mare pret!!! :)
    Ma bucur sa te stiu aproape si te-astept cu mare drag sa revii si sa te inspiri si din alte mancaruri pe care le impartasesc cu voi cu mare pasiune :)
    Pupici, draga mea si spor in toate!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12377035478230115568 angela

    Salut Laura!!ma numesc Angela ,originara din Moldova,Cahul.de un an de zile ma tot”inspir “de pe paginile blogului tau .Ai o multime de recete minunate ,unele le-am gatit deja.Aceasta rulada e foarte gustoasa,sotului i place mult.am incercat si alta umplutura.Danke!!!!!!