Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)

 

Daca va plac prajiturile cu crema, atunci nu va trebui sub nicio forma sa ratati aceasta minunatie!!! :P

In poza de prezentare puteti savura varianta cu ciocolata, refacuta zilele astea (am inlocuit plicul de vanilie, de la crema, cu unul de ciocolata) iar mai jos aveti prajitura in varianta originala, adica cu crema de vanilie :)

 

Ingrediente:

Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata sau alt praf de budinca instant (care nu necesita fierbere)

Crema:
- 200 ml. smantana dulce pentru frisca 32% grasime (Dorna rosu), rece sau frisca lichida Hulala
- 200-220 ml lapte rece
- 1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie sau alt praf de budinca instant (care nu necesita fierbere)

Glazura:
- 2 linguri apa
- 2 linguri zahar
- 2 linguri brandy/lichior
- 100 g. ciocolata
- 100 g. unt

Mod de preparare:

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol smantana, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Se infierbanta apa, se adauga zaharul, amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit.
Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore. Apoi se portioneaza si se savureaza :))



 

Reteta preluata de la Nati si prezentata de micaalsa

Tags:
About the Author

  • andree

    am incercat prajitura cu mac,crema de vanilie si blat cu biscuiti ..mi a iesit bine a fost delicioasa …am 12 ani si imi place sa gatesc mai ales patiserii

  • http://www.blogger.com/profile/00276806474604084871 razvan.jeciu

    Pot spune ca aceasta reteta este una dintre cele mai simple si, in acelasi timp,rezultatul este senzational!Un blat pufos si fin, o crema usoara si racoritoare,o prajitura aspectuasa si gustoasa!Eu insa am renuntat la glazura de ciocolata- care cred ca ii da un gust bun, si am pus peste crema felii subtiri de capsuni pe care le- am acoperit cu tort-gelee.Super!Va recomand!Multumesc pentru a nu stiu cata oara, Laura!Te astept cu retete noi!

  • http://www.blogger.com/profile/02005248067550978967 Georgiana

    Prăjitura asta e minunată, eu o fac destul de des și toți cei care au gustat-o au rămas impresionați. Ce idee bună cu aceste recomandări pt. masa de Paști! Ești o sursă de inspirație pt. toți cei care îți trec -virtual- pragul, iar eu mă număr printre ei așa că te-am trecut în lista mea de bloguri care îmi plac (sper să nu te superi). Te pup!

  • Angelica

    Delicioasa ;)

  • http://www.blogger.com/profile/07882378091533496922 alina

    in medgidia nu gasesc smantana de care pomeniti!se poate inlocui cu altceva: frisca lichida sau smantana varsata?
    multumesc anticcipat!

  • Marlen

    Am facut si eu prajitura de 2 ori, este absolut delicioasa, numai ca nu mi s-a intarit crema si drept urmare nu am putut sa o tai cuburi…. unde am gresit?

  • Anonymous

    Am facut-o si eu. Combinatia de Creme Ole si smantana e dementiala!

  • corina

    Salut,
    Eu sunt din Oradea, daca vrei am si eu ceva retete bune ti le-as putea impartasi. Scrie-mi daca vrei !!PA

  • corina

    Am descoperit recent(inainte de craciun)retetele tale, sunt minunate!!!
    Am un ingeras de 6 ani si unul de 8 luni!!Cea mare adora aceasta praji.de ziua ei in 31 decembrie am facut barbie in castel, a iesit superb si delicios!!Iti multumesc pentru tot!! Corina

  • Madax

    Buna Laura!
    Am incercat aceasta reteta si a iesit foarte bine! Este pufoasa si usoara!Felicitari pentru blog si sfaturile pe care ni le dai!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ninia, chiar nu mai stiu exact in ce tava am facut-o…dar te sfatuiesc sa folosesti una de tipul celei pe care o folosesc eu mai tot timpul la prajituri…si anume cea dreptunghiulara, cu inel detasabil, care are cam 30 cm. lungime si 20 cm. latime…
    Ideea e ca oricum blatul acestei prajituri nu este unul care creste spectaculos, deci ar fi bine sa folosesti una mai mica decat, de ex. cea incorporata aragazului :)

    Spor la treaba, daca te hotarasti s-o faci! ;)

  • http://www.blogger.com/profile/11778806628985174260 Ninia

    daca mai stii ce dimensiuni avea tava ? mersi

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Cristina, daca vrei sa-ti salvezi doar reteta si pozele, e foarte simplu: selectezi doar ce te intereseaza… si gata! :)

    Ma bucur ca-ti place reteta. Vrei s-o faci?! Succes la ambele operatiuni :P

  • http://www.blogger.com/profile/06235855175760532239 Cristina

    Ai undeva unde pot as printuiesc reteta asta fara margini care contin linkurile si fara comentarii sau altele? As vrea si pozele, dar fara celelalte lucruri.

    Multumesc,
    Cristina

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 laura

    Draga tiza mea :)…sa stii ca n-ai gresit cu nimic, asa iese blatul asta. Si eu am facut prajitura de 2 ori si tot asa subtirel mi-a iesit…
    …acuma, ce sa zic, se poate ca si tava in care ai copt blatul sa fi fost prea mare si din cauza asta sa-ti fi iesit asa…si de-aia nu ti-a mai ajuns nici crema…
    …sper ca data viitoare sa-ti iasa mult mai bine. Te pup si astept vesti! :)

  • http://www.blogger.com/profile/06643334975641680294 rusu

    Buna
    Am facut aceasta prajitura si este foarte gustoasa. Dar avand in vedere ca sunt incepatoare intr-ale gatitului sigur am facut ceva gresit :( pt ca la blat ….totul era bine si frumos pana cand am pus praful Creme Ole, cand mi-a scazut compozitia cu o treime. Si la crema la fel…mi-a iesit destul de putina…. Poate primiesc niste sfaturi pt data viitoare .
    Multumesc…
    Laura Rusu