Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
Prajitura cu mac mai buna nu cred ca ati mancat vreodata!!! :P. Asta e prajitura suprema cu mac…mai ales ca are si glazura de ciocolata!!!!!!!
Ingrediente:
- 5 oua
- 180 g. zahar
- 2 linguri ulei

– 2 linguri Brandy/Rom

– 2 linguri (cu varf) pesmet

– 250 g. mac macinat

– 100 g. ciocolata cu lapte

– 100 g. stafide (optional)

 

Glazura:

– 100 g. ciocolata amaruie sau cu lapte

– 60 ml. smantana dulce pentru frisca (frisca lichida)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la foc mediu(180 grade).

Se bat ouale impreuna cu zaharul aprox. 5 minute, la viteza mare. Se adauga uleiul, romul sau coniacul, pesmetul, macul macinat si ciocolata, taiata cubulete. Se amesteca usor cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt (cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) sau intr-una rotunda (26 cm diametru). Prajitura se coace cca. 32-35 minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru glazura se pune pe foc mic frisca si ciocolata, rupta in bucatele, pana cand aceasta se topeste. Se lasa la racit cca. 20 de minute si se toarna deasupra prajiturii. Asa am facut eu prima data (vedeti poza veche de la sfarsitul postarii). Daca insa o tineti la frigider inca o data pe atat si apoi o bateti bine cu mixerul sau telul, va avea o alta consistenta, mai densa, si se va deschide usor la culoare. Asa am facut acum :)

Pentru voi, cu drag :)

 

Poza veche :)

 

Reteta preluata de la Alis

Tags:
About the Author

  • Anonymous

    Buna!!Vreau sa va spun ca am facut si eu prajitura asta si a iesit absolut delicioasa!Merita facuta,e chiar f.buna,multumesc pentru reteta Laura.pupici!!:*

  • Anonymous

    Salut!Si eu incerc de ceva timp sa fac o prajitura cu mac care arata cam ca in aceste poze dar aveam o reteta uor diferita si tot fara faina.Am incercat-o de 3 ori deja m-am gandit ca arde cuptorul meu dar de fapt fara faina iese nefacuta la mijloc si se cruzeste toata in final.Totul a inceput de la o patiserie din centrul Brasovului unde am mancat prajitura asta nemaipomenita cu mac de atunci tot caut sa nimeresc reteta.Ca sa nu va scriu degeaba comentariul si sa fiu utila cu un sfat, incercati la o astfel de prajitura sa puneti folie de aluminiu deasupra tavii macar in jumatate din timpul coacerii, poate asa nu se mai arde dedesupt si se coace uniform.

  • Anonymous

    sunt noua fana a retetelor tale si trebuie sa spun ador ceea ce faci si cum le prezinti iar prajitura asta obligat o voi face ador macul :

  • Anonymous

    Laura, chiar deloc faina?
    A facut-o prietena mea si a zis ca trebuie mancata cu lingurita (se sfarma) si am zis cum sa nu pui deloc faina?

  • http://www.blogger.com/profile/08631494439781504381 viorela

    Azi am facut si eu prajitura cu mac dupa aceasta reteta, a iesit super buna!!!

  • Anonymous

    Prajitura nu contine deloc faina? multumesc; Beatrice

  • http://www.blogger.com/profile/06599390164350120548 Amalia

    Draga Laura, prajitura asta e minunata (cred ca ti-am mai spus) si o fac ori de cate ori mi se iveste o ocazie. E deja “prajitura casei”. Marti am de facut aceasta prajitura (eu o fac in forma de tort) pentru un prieten drag si fiindca isi sarbatoreste 42 de ani, ii fac doua torturi de mac. El ar vrea sa ii scriu (neaparat!) pe un tort cifra “4” iar pe celalalt “2”. Cum glazura este neagra si frisca cade din discutie (ii dau torturile marti dupa masa si le serveste miercuri dimineata) oare cu ce as putea orna cifrele? Aaaa, am uitat sa iti spun ca am vazut la carrefour creioane pt. decor de la dr. Oetkher si cred ca ar merge…ai folosit asa ceva?