Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Prajitura cu branza dulce si Fanta  este o prajitura savuroasa, pe placul tuturor!!! :)
Ingrediente:

Blat:
- 6 oua
- 100 ml. unt topit sau ulei
- 1 pliculet praf de copt (10 g.)
- 6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina

Crema:
- 350 g. branza de vaci
- 1 pachet unt (200 g.)
- 150 g. zahar
Glazura:
- 1 litru Fanta de portocale sau alte arome
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 4 linguri zahar
Mod de preparare:
Blat: Se separa ouale; se amesteca galbenusurile cu zaharul cateva minute, pana cand compozitia se deschide la culoare si se spumeaza (2-3 minute). Se adauga untul topit sau uleiul si se amesteca bine. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se cern impreuna; se adauga in compozitie. Se incorporeza apoi, foarte usor, albusurile batute spuma.
Tava, de aproximativ 25 cm. x 16 cm, se tapeteaza cu hartie de copt (sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina). Se coace blatul la foc potrivit (180 grade C) timp de aprox. 25 de minute. Se lasa apoi la racit si se insiropeaza cu Fanta (cca. 100 ml. din cantitatea totala de Fanta)
Crema: Se freaca untul moale, tinut din timp la temperatura camerei, cu zaharul. Cand devine spuma se adauga branza. Se intinde pe prajitura racita si se pune la frigider.
Glazura: Se prepara budinca in mod obisnuit, amestecand, treptat, praful de budinca cu suc. Eu am pus 900 ml Fanta. Se amesteca pe foc, impreuna cu zaharul, pana se ingroasa, apoi se lasa sa se racoreasca bine (cu capac, ca sa nu prinda pojghita). Glazura trebuie sa fie calduta nu fierbinte cand se adauga peste crema rece de branza!!!
Prajitura se lasa la rece pana se intareste glazura si apoi se portioneaza.
Pozele vechi :)

 

Reteta preluata de la Micu Livia

Tags:
About the Author

  • dana

    asta o fac de fiecare data de Paste, in loc de pasca :)

  • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

    Da, da, in blat se pune uleiul. Sau untul topit.
    Am adaugat si in postare, multumesc mult de intrebare, Daniela. Nu as fi observat prea curand :D

  • Mladin Daniela

    Buna Laura!
    Vroiam sa te intreb ce fac cu cei 100 ml de ulei, ca nu ai mai specificat daca il punem in blat….ms

  • Teodora

    Buna Laura!
    Am facut sarlota si cu pepsi. E la fel de buna, numai ca nu mai sunt 3 culori.
    Te pup!

  • Cristina G.

    Buna Laura si felicitari pentru minunatul blog! Face si mama mea aceasta prajitura dar nu stim din ce cauza apar crapaturi pe glazura cu Fanta?! Poti sa ne lamuresti tu unde gresim? Cu multumiri dulci, Cristina.

  • Ioana

    buna laura.imi plac foarte mult retetele tale.prajitura aceasta o fac si eu de ani de zile,reteta initiala a fost tot crema de branza insa mie nu prea imi place ideea de branza la prajituri in afara de placinte.am schimbat-o putin.in loc de branza eu ii pun nuca de cocos,vreo 200 gr sau cat consider eu.iese delicioasa si aromata.Am mai incercat sa o fac cu Fanta Madness.Este la fel de buna;)

  • http://bbenyci.blogspot.com/ bbenyci

    DRAGA MEA URMARESC BLOGUL TAU DE FOARTE MULT TIMP DAR NUMAI ACUMA M-AM INCUMETAT SA IMI FAC SI EU BLOG, SA STII CA AM INCERCAT MULTE RETETE DE LA TINE, PRINTRE CARE SI ASTA, ACUMA DIN NOU AM SA O FAC PENTRU CRACIUN SI INCERC SI SNIKERSUL SA VAD CUM O SA IASA. AM PUTINE EMOTII, DAR SPER SA FIE OK. PRAJITURA FANTA E DELICIOASA, ITI MULTUMESC FRUMOS PENTRU IDEILE TALE PE CARE NI LE IMPARTASESTI CU DRAG, PUPICI SI LA BOGDI AL TAU CA E UN COPIL TARE SCUMP. SA II ADUCA MOSU TOT CE ISI DORESTE SI MULTA SANATATE VA DORESC .
    UN AN PLIN DE IMPLINIRI SI CAT MAI MULTE RETETE INTERESANTE PE ACEST BLOG.
    ps. imi permiti sa postez retetele pe blogul meu cu precizarea ca sunt preluate de la tine? mersi si sarbatori fericite

  • Rodica

    Draga Laura, am ceva timp de cind am descoperit blogul tau si imi place f mult.Se vede ca esti o gospodina desavirsita si ai retete pt toate buzunarele.Felicitari si sa auzim numai de bine. Un beso

  • Anonymous

    Vreau sa va spun ca eu am adaugat si stafide in branzica dulce pe care le-am lasat intr-un castron cu esente de vanilie rom si putina apa cu zahar si de seara pana dimineata s-a facut prajitura mea absolut delicioasa

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ada scumpa, mii de scuze pentru raspunsul intarziat!!!
    Te pup si-ti multumesc din suflet pentru aprecieri si pentru faptul ca ai mai incercat din retetele mele! :)
    Praji asta cu Fanta e super-buna, merita sa o incerci!
    Sa auzim numai de bine…si de praji si papici care ne ies perfect! :P

  • http://www.blogger.com/profile/02821324231315180408 lucas

    Buna Laura

    Azi am de gand sa incerc sa fac si eu prajitura asta cu branza si fanta.
    Vreau sa te felicit pentru blog, e foarte misto… am mai incercat retetele tale si am fost incantata.

    Felicitari!

    Ada (Sibiu)