Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Acest gulas secuiesc este foarte gustos!!! Varza acra in combinatie cu carnea de porc, bine condimentata, da nastere unei retete delicioase.
O particularitate a acestei mancari, diferita fata de varza calita, este ca la final trebuie sa aiba sos aproape pana sus (pana la nivelul verzei).
Ingrediente:
– o varza murata (marime potrivita)
– 500 g. carne de porc
– 3 cepe potrivite
500 ml. bulion 
– condimente (cimbru, piper)
– nu necesita sare pentru ca varza e destul de sarata.

Sfat: daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. Daca nu, se foloseste asa cum e.

Mod de preparare:

Se caleste ceapa in ulei (sau untura), pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si caleste si ea putin, pana devina alba. Se adauga bulionul, o cana de apa si condimentele (piper, cimbru, boia de ardei iute) si se fierb la foc mic cca. 15 min., pentru ca aromele sa intre bine in carne.

Se adauga apoi o parte din varza tocata si se amesteca bine ca sa nu ramana carnea pe fundul oalei, apoi se mai aduga varza, iar se amesteca si tot asa pana am pus toata varza si carnea e distribuita prin ea. Apoi se adauga apa pana sus, dar sa nu acopere de tot varza. 

Se lasa la fiert pana cand varza s-a inmuiat. Se completeaza cu apa daca a scazut!

Poza veche 🙂

Attached Image

 

Reteta preluata de la Otilia Gergely

Tags: