Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
I-am facut lui Bogdi ciupercute din oua, foooarte dragalase, si un trunchi de copac cu sunca si cascaval, perfect asortat cu o pereche de melcisori nazdravani…si cam blurati in poza asta :D

I-au placut toate la nebunie!!!!!!!!

Avem nevoie de:

– 8 oua

– 8 rosii potrivite

maioneza

pate de ficat (optional)

 

Cum se procedeaza:

Se fierb ouale, se cojesc si se reteaza capatul de jos, ca sa aiba stabilitate. Se aseaza, apoi, pe un platou.

Daca vreti, le puteti umple cu pate de ficat, dar cu mare grija, si nu inainte de a scoate galbenusul fiert din oua si de a-l amesteca cu pateul.

Se injumatatesc rosiile iar partea de sus (cea bombata) a fiecarei rosii, se scobeste, fiind singura parte din rosie care se intrebuinteaza. Partea de jos o folositi la altceva. La o salata, de exemplu :)
Se lasa jumatatile de rosii la scurs, ba chiar se sterg prin tamponare cu un servetel de bucatarie, si apoi se lipesc cu putina maioneza ca “palarioare”, pe fiecare ou.
Se toarna maioneza intr-o punga, se tine putin la frigider, apoi se taie un colt al pungii si se orneaza rosiile cu puncte de maioneza.
Pe post de iarba pot fi folosite cateva frunze de patrunjel sau salata verde.

…poza veche:

P.S. In acelasi mod le puteti realiza din oua de prepelita si rosii cherry…pentru varianta “mini” :)
Tags:
About the Author

  • Taban Alexandru

    Nu m-am gandit pana acum ca as putea sa fac ciuperci cu oua, maioneza si rosii. Cum ar fi daca ai pune si oua mici de prepelita fierte cu palaria de la o jumate de rosie cherry?

  • http://femina.rol.ro/retete-culinare/ teostan

    Arata foarte bine, e un alt mod de a aborda oul, cu siguranta voi incerca si eu data viitoare cand o sa am musafiri!